Wie wordt mijn executeur testamentair?

Mijnheer Van Eijk heeft twee kinderen, maar helaas heeft hij sinds de scheiding van zijn vrouw geen contact meer met hen. Dat is heel verdrietig, maar hij heeft er min of meer mee leren leven.
Nu hij ouder wordt, begint hij zich af te vragen hoe het straks allemaal moet als hij overlijdt. Zijn bezit wil hij graag nalaten aan de dierenbescherming; hij houdt van dieren en deze organisatie doet goed werk, vindt hij.

Wie regelt alles als ik er niet meer ben?
Maar wie gaat het dan allemaal regelen als hij overlijdt? Zijn zus wil het best doen, maar is vrijwel even oud als hij. En zijn vrienden ook. Grote kans dat zij het straks niet kúnnen doen, omdat ze daar dan te oud voor zijn of misschien al zijn overleden. Hoe moet het dan? Dan leest hij in de krant over de NalatenschapsMakelaar, en de mogelijkheid om deze als professionele executeur in je testament op te nemen. Het afwikkelen van nalatenschappen is een vak! Zo had hij het nog niet bekeken.

De NalatenschapsMakelaar staat voor u klaar
Mijnheer Van Eijk neemt contact op met mij en ik bezoek hem thuis. We bespreken zijn situatie en zijn wensen, hoe hij alles wil. Hij legt bij de notaris vast dat ik zijn executeur word. Hij is opgelucht. Nu weet hij dat hij niemand in zijn omgeving hoeft op te zadelen met deze klus én is hij zeker dat het straks allemaal goed en netjes verloopt. Meneer Van Eijk en ik houden de komende jaren contact. Hij houdt me op de hoogte van belangrijke veranderingen, andere inzichten, nieuwe wensen. Zo blijf ik goed geïnformeerd en kan ik, als het zo ver is, de nalatenschap van mijnheer Van Eijk passend afwikkelen, geheel zoals hij het wil.

Wilt u ook meer weten over executeurschap? Neem contact op met Harriët Verkleij of een andere nalatenschapsmakelaar bij u in de buurt.


Carla van der Heijden

Mijn naam is Carla van der Heijden. Ik werkte vele jaren als geestelijk verzorger, onder meer in zorgcentra voor ouderen. Daar was ik een gesprekspartner voor de cliënten en hun naasten en begeleidde ik gespreksgroepen en discussiebijeenkomsten. Daarnaast verzorgde ik toespraken en rituelen bij uitvaarten en dat doe ik nog steeds. Vaak heb ik gemerkt dat mensen vragen hadden over hun nalatenschap en de afwikkeling daarvan. Na een opleiding tot Mediator heb ik mij daarom bij De NalatenschapsMakelaar aangesloten. In de periode na een overlijden kan een neutrale en deskundige buitenstaander, met begrip voor het verdriet en de verschillende problemen en beweegredenen van mensen, rust brengen. Maar het kan ook prettig zijn om alles van tevoren goed door te spreken en vast te leggen. Dan blijven de nabestaanden niet met vragen achter. Dat kan voorkomen dat problemen of zelfs conflicten in de familie de periode van rouw gaan overheersen. Als geestelijk verzorger heb ik gewerkt met mensen van zeer verschillende culturele, sociale en religieuze achtergronden. Daardoor heb ik mij ontwikkeld tot een veelzijdig, toegankelijk, vindingrijk en trouw persoon. Ik heb een groot inlevingsvermogen en een scherp oog voor wat mensen sociaal, emotioneel en praktisch nodig hebben. Daarbij kan ik goed en aandachtig luisteren. Voor een kennismakingsgesprek kom ik naar u toe. Met een auto kan ik overal komen, maar mocht u, net als ik, in Amsterdam wonen, dan neem ik graag de fiets. Ik ben lid van de NOVEX, Nederlandse Organisatie voor Executeurs.

© 2019 De Nalatenschapsmakelaar.

Kosteloos kennismakingsgesprek?

Zorg voor later geef je vorm in het nu!
GESLACHT
Contact via