Plan een Kosteloos kennismakingsgesprek →

Waarom erfenisplanning?

Aan het eind van ons leven hebben we vaak heel wat bezittingen verzameld. Daarnaast hebben we vermogen opgebouwd, een huis gekocht en de hypotheek bijna of helemaal afbetaald. Ons huis staat vol met spullen met veel of minder emotionele waarde. Maar wat gebeurt er met dit alles als je er zelf niet meer bent?

Erfenisplanning

Het plannen van je nalatenschap is om twee redenen belangrijk. Ten eerste kan het financieel voordeel opleveren  voor je nabestaanden. Iedere ouder wil zijn of haar kind toch goed verzorgd achterlaten? Ten tweede voorkomt een gedetailleerde planning van de nalatenschap problemen bij het overlijden. Helaas zijn er nog veel conflicten tussen nabestaanden over nalatenschappen. Een goed gedocumenteerde nalatenschap maakt voor iedereen duidelijk wie wat krijgt en wat de precieze wensen van de erflater zijn rond de uitvaart.

Wie is de executeur van mijn nalatenschap?

De afhandeling van de nalatenschap kun je aan een familielid of een goede vriend overlaten. Toch is dat niet altijd verstandig. Veel zaken rond een nalatenschap zijn uitermate complex geworden en door een verkeerde stap kunnen betrokkenen veel geld mislopen. De vriend of het familielid kan daar dan de schuld van krijgen met alle gevolgen van dien. Een professionele executeur is daarom aan te raden, het liefst natuurlijk degene die ook verantwoordelijk was voor de erfenisplanning. een neutraal persoon met expertise op het gebied van erfenissen is aan te bevelen. Dit brengt natuurlijk kosten met zich mee, maar kan ook veel kopzorgen en geld besparen.

 

De NalatenschapsMakelaars


Chris Weening

Vanuit Emmeloord is Chris Weening actief als Nalatenschapsmakelaar. Hij heeft jarenlange ervaring opgedaan als Accountant-Administratieconsulent en heeft sinds 2011 een eigen administratiekantoor onder de naam Administratiekantoor Emmeloord. Vanuit zijn opleiding en ervaring heeft Chris Weening een gedegen kennis van financiële en fiscale zaken en bleek het werk als Nalatenschapsmakelaar hierop prima aan te sluiten. Chris Weening heeft in het verleden de opleiding tot Nalatenschapscoach met succes afgerond en heeft inmiddels ook de nodige ervaring als Nalatenschapsmakelaar. Op het administratiekantoor in Emmeloord werken inmiddels 5 personen. Dit maakt het mogelijk om ook de werkzaamheden van de Nalatenschapsmakelaar op een zorgvuldige wijze te verdelen, zodat hierin een goede voortgang gegarandeerd kan worden en u als relatie ook bij collega's terecht kunt met eventuele vragen. Chris Weening hanteert voor zijn werkzaamheden vaak drie kernwoorden: "Persoonlijk, Betrokken en Duidelijk". Mensen zijn geen nummers en daarom is persoonlijk contact erg belangrijk. Betrokkenheid wordt vertaald in tijd en aandacht voor de relatie. Tenslotte vindt Chris Weening het belangrijk dat er duidelijkheid moet zijn over zijn werkzaamheden en over de kosten hiervan. In een persoonlijk gesprek legt Chris graag meer uit over zijn werk als Nalatenschapsmakelaar en wat hij voor u kan betekenen.

© 2020 De Nalatenschapsmakelaar.