Een zorg minder in moeilijke tijden

Voor contact met uw regionale nalatenschapsmakelaar bel: 030-8007966

Volg ons:

Testament checken, opstellen en wijzigen

Wanneer heeft u een testament nodig?

Voor alle zaken rond een testament kunt u terecht bij De NalatenschapsMakelaar. U wilt bijvoorbeeld iets nalaten aan iemand die niet onder de wettelijke verdeling valt. Of u wilt een goed doel in uw testament opnemen. U kunt natuurlijk ook iemand willen onterven of er juist voor willen zorgen dat uw kinderen niet de dupe worden van de wettelijke verdeling. Wij werken samen met gerenommeerde notarissen.  

Opstellen van een testamentTestament checken opstellen en wijzigen

Wilt u een laatste wil opstellen, maar weet u niet waar u moet beginnen? Neem contact met ons op en we nemen uw situatie zorgvuldig met u door. Ons doel is een duurzaam op maat gemaakt testament. 

Testamentcheck / testamenten wijzigen   

Heeft u al een testament, maar weet u niet zeker of het nog wel up-to-date is? Wij kunnen u helpen met een testamentcheck. Daarbij bespreken we of uw huidige situatie en wensen nog wel aansluiten met de inhoud van uw laatste wil. Dit brengen we zorgvuldig in kaart en helpen u het nieuwe document op te stellen en te laten bekrachtigen door een notaris.

Kosten en notaris  

Een laatste wil wordt opgesteld door een notaris. Als landelijke organisatie werken wij samen met de beste notarissen. Wij streven op landelijk niveau naar de hoogste kwaliteit tegen de beste prijs.   

Levenstestament opstellen  

In een levenstestament regelt u zaken voor het geval uzelf wilsonbekwaam raakt. In het levenstestament legt u afspraken vast over uw medische verzorging, uw bedrijf en de dagelijkse leiding, uw woning, uw financiën en eventueel de benoeming van een bewindvoerder.   

Opstellen legaten en codicillen  

Soms is een testament niet nodig. U wilt bijvoorbeeld alleen een bepaald geldbedrag nalaten aan een goed doel. Dit kunt u in een legaat regelen. Wij helpen met het opstellen van legaten en codicillen

Kijk hier voor ons stappenplan bij een erfenis.
 

Kosteloos kennismakingsgesprek?

Heeft u vragen? Bekijk eerst onze FAQ's, of stel hieronder uw korte vraag.

Let op! U heeft de in rood gemarkeerde velden onjuist of onvolledig ingevuld.

Let op! U heeft de in rood gemarkeerde velden onjuist of onvolledig ingevuld.

Hoe verder? ... met ons duidelijke stappenplan nalatenschap

Stap 1: Is er een testament? Het testament vormt de leidraad voor de afhandeling van een nalatenschap. In een testament is de laatste wil van de erflater vastgelegd. Het testamentenregister is gevestigd in Den Haag en daar kan men schriftelijk opvragen waar en door welke notaris een testament is opgesteld. U moet daarvoor wel de akte van overlijden met uw aanvraag meesturen. Is er geen laatste wil dan volgt u de wett... Lees meer

nalatenschapsmakelaars in uw regio

Selecteer een provincie en maak kennis met een nalatenschapsmakelaar tijdens een kosteloos kennismakingsgesprek.

Kosteloze kennismaking aanvragen

Uw ervaringen delen?

In moelijke tijden kunnen we veel van elkaar leren. U kunt deze pagina delen via:

Twitter reacties

Denkt u wel eens na over uw nalatenschap?

De NalatenschapsMakelaar is een landelijke organisatie gespecialiseerd in nalatenschapsplanning en afwikkeling.

Meer weten hoe we u verder kunnen helpen?