Een zorg minder in moeilijke tijden

Voor contact met uw regionale nalatenschapsmakelaar bel: 030-8007966

Volg ons:

Verdeling van de bezittingen

inboedel verdelenDe antieke klok

De verdeling van bezittingen kan problemen opleveren, wanneer er geen duidelijke verdeling is vastgelegd in een testament of in een legaat. Iemand zal de antieke klok uit het interieur moeten erven, maar een klok is niet door drieën te delen zonder zijn waarde te verliezen. Toch moeten alle erfgenamen akkoord gaan met een verdeling om die verdeling rechtsgeldig te maken. Het is daarom van belang om goed met elkaar te overleggen. Het is vervelend, wanneer de hele nalatenschap is afgehandeld en u krijgt aan het einde toch nog onenigheid over een klok.

Inboedel lijst

Soms is het nodig een taxatie te laten maken van bezittingen om de verdeling tussen de erfgenamen mogelijk te maken. U kunt denken aan antiek, kunst, voertuigen, verzamelingen, etc. Alle bezittingen worden op een inboedel lijst geplaatst. Vervolgens moeten de waarden van de bezittingen in het economisch verkeer worden bepaald en moet worden besproken wie wat krijgt.

Taxatie van goederen

Wanneer de waarde van een bezitting is bepaald, kan het aan een van de erfgenamen worden toebedeeld of het object kan worden verkocht om vervolgens het opgebrachte geld onder de erfgenamen te verdelen. De gemaakte taxatiekosten moeten in mindering worden gebracht op de totale waarde.  Lees hier meer over onze dienstverlening op het gebied van inboedel verdeling bij een erfenis.

Kijk hier voor ons stappenplan bij een erfenis.

Kosteloos kennismakingsgesprek?

Heeft u vragen? Bekijk eerst onze FAQ's, of stel hieronder uw korte vraag.

Let op! U heeft de in rood gemarkeerde velden onjuist of onvolledig ingevuld.

Let op! U heeft de in rood gemarkeerde velden onjuist of onvolledig ingevuld.

Hoe verder? ... met ons duidelijke stappenplan nalatenschap

Stap 1: Is er een testament? Het testament vormt de leidraad voor de afhandeling van een nalatenschap. In een testament is de laatste wil van de erflater vastgelegd. Het testamentenregister is gevestigd in Den Haag en daar kan men schriftelijk opvragen waar en door welke notaris een testament is opgesteld. U moet daarvoor wel de akte van overlijden met uw aanvraag meesturen. Is er geen laatste wil dan volgt u de wett... Lees meer

nalatenschapsmakelaars in uw regio

Selecteer een provincie en maak kennis met een nalatenschapsmakelaar tijdens een kosteloos kennismakingsgesprek.

Kosteloze kennismaking aanvragen

Uw ervaringen delen?

In moelijke tijden kunnen we veel van elkaar leren. U kunt deze pagina delen via:

Twitter reacties

Denkt u wel eens na over uw nalatenschap?

De NalatenschapsMakelaar is een landelijke organisatie gespecialiseerd in nalatenschapsplanning en afwikkeling.

Meer weten hoe we u verder kunnen helpen?