Een zorg minder in moeilijke tijden

Voor contact met uw regionale nalatenschapsmakelaar bel: 030-8007966

Volg ons:

19-1-2017 Henk Voerman

Henk Voerman nalatenschapsmakelaar in de provincie Friesland

Henk Voerman nalatenschapsmakelaar

Een overlijden is een verdrietige en emotionele gebeurtenis en heeft vaak ingrijpende gevolgen. Ineens moeten er veel zaken worden geregeld. Het huis moet worden leeggehaald, de huur opgezegd of het pand moet worden verkocht, papieren uitgezocht en bankzaken geregeld. Pas als dat eindelijk is geregeld, komt de verwerking pas in beeld. Uiteraard gaan afwikkelingen van nalatenschappen of erfenissen normaal gesproken wel goed, maar bij ingewikkelde familieverhoudingen of samengestelde gezinnen kan het afwikkelen een lastige opgave worden. In één derde van alle gevallen wordt de familieband zelfs zo beschadigd door een conflict, dat erfgenamen elkaar niet meer willen zien of ontmoeten.

Neutrale derde

Het inschakelen van een neutrale deskundige kan veel ellende voorkomen. Zo kan een NalatenschapsMakelaar benoemd worden als executeur. De keuze hiervoor moet al bij leven worden gemaakt en wordt notarieel vastgelegd. Als de NalatenschapsMakelaar wordt benoemd tot executeur, wordt een NalatenschapsMap opgesteld en uitgereikt. Dit is een soort handboek voor een toekomstige executeur. Wat moet zorgen voor een  afwikkeling  overeenkomstig de wensen van de erflater, waarbij de kans op onderlinge problemen sterk wordt gereduceerd. Als dat allemaal goed is geregeld, geeft dat bij cliënten vaak een groot gevoel van opluchting.

Henk Voerman

U kunt Henk Voerman benaderen voor alle voorkomende werkzaamheden die bij een NalatenschapsMakelaar horen. Zoals hulp bieden bij het voorbereiden van een eventuele nalatenschap, waaronder een financiële en fiscale planning en het opstellen van een levenstestament. Maar zeker ook voor de afwikkeling van een nalatenschap, zoals het -al dan niet- aanvaarden van de erfenis, het opstellen van een boedelbeschrijving en verdeling van de inboedel etc.

Graag helpt Henk mensen en maakt ze wegwijs in onbekende en moeilijke situaties. Neem contact met hem op wanneer u hierbij hulp nodig heeft. Hij gaat dan samen met u en eventuele familie aan tafel om u zo goed mogelijk bij te staan.

Henk Voerman

Henk Voerman is geboren en getogen in Fryslân (hikke en tein yn Fryslân). Een  vertrouwd gezicht in de regio en bij uitstek een vertrouwenspersoon.

Als voormalig interimmanager en organisatieadvi...

Beschikbaar in:

Noord Nederland
Lees meer

Kosteloos kennismakingsgesprek?

Heeft u vragen? Bekijk eerst onze FAQ's, of stel hieronder uw korte vraag.

Let op! U heeft de in rood gemarkeerde velden onjuist of onvolledig ingevuld.

Let op! U heeft de in rood gemarkeerde velden onjuist of onvolledig ingevuld.

nalatenschapsmakelaars in uw regio

Selecteer een provincie en maak kennis met een nalatenschapsmakelaar tijdens een kosteloos kennismakingsgesprek.

Kosteloze kennismaking aanvragen

Uw ervaringen delen?

In moelijke tijden kunnen we veel van elkaar leren. U kunt deze pagina delen via:

Twitter reacties

Denkt u wel eens na over uw nalatenschap?

De NalatenschapsMakelaar is een landelijke organisatie gespecialiseerd in nalatenschapsplanning en afwikkeling.

Meer weten hoe we u verder kunnen helpen?