Een zorg minder in moeilijke tijden

Voor contact met uw regionale nalatenschapsmakelaar bel: 030-8007966

Volg ons:

Advies bij erfenis huis

Afhandeling woning bij nalatenschap

De woning is in veel gevallen het meest waardevolle vermogensbestanddeel bij de afwikkeling van een nalatenschap. Bij een op de drie erfenissen moet een huis verdeeld worden. De nalatenschapsMakelaar is u van dienst.

Drie scenario's bij erven huisAdvies bij erfenis huis

  • De hypotheek op het huis is bijna of helemaal afbetaald. U kunt de woning verkopen en de erfbelasting betalen. Wat er daarna overblijft, wordt onder de erfgenamen verdeeld.        
  • De hypotheek  is nog niet volledig afgelost en het is de vraag of er na verkoop van de woning iets overblijft om te verdelen. Een goede analyse van de situatie helpt u de juiste beslissing te nemen.
  • Een van de of meerdere erfgenamen willen in de woning blijven wonen en moeten aan de andere erfgenamen een bedrag betalen.

Wat doen we voor u? Onze dienstverlening bestaat uit vier stappen

1. Erfenis ontvangen?

Is het verstandig de nalatenschap te aanvaarden? Blijft er na verkoop van de woning genoeg geld over om te verdelen? Hoe lang gaat het duren voor het huis verkocht is en is het dan nog wel voordelig om de erfenis te aanvaarden? Dit zijn belangrijke vragen die beantwoord moeten worden voor er actie ondernomen wordt.

2. Afstemming tussen erfgenamen over eventuele verkoop

De verkoop van vastgoed levert altijd discussies op. Voor welke prijs verkopen? Hoe lang wachten met de verkoop? Het is belangrijk om op basis van de goede argumenten te handelen. De NalatenschapsMakelaar is een neutrale partij die zoekt naar de optimale oplossing en in gesprek gaat met alle betrokkenen.  

3. Verkoop nagelaten woning

Een goede makelaar is belangrijk om het verkoopproces te versnellen en de juiste beslissingen te nemen over de woning. De NalatenschapsMakelaar heeft een groot netwerk van specialisten (notarissen, makelaars en taxateurs).

4. Afhandeling erfbelasting op koopwoning

Na aanvaarding van een nalatenschap volgt er al snel een aangifte successierechten. Wij helpen deze aangifte in te vullen. 

Geef hieronder een heldere omschrijving van uw situatie en we nemen zo snel mogelijk contact met u op of bel naar: 030-8007966

Kosteloos kennismakingsgesprek?

Heeft u vragen? Bekijk eerst onze FAQ's, of stel hieronder uw korte vraag.

Let op! U heeft de in rood gemarkeerde velden onjuist of onvolledig ingevuld.

Let op! U heeft de in rood gemarkeerde velden onjuist of onvolledig ingevuld.

Hoe verder? ... met ons duidelijke stappenplan nalatenschap

Stap 1: Is er een testament? Het testament vormt de leidraad voor de afhandeling van een nalatenschap. In een testament is de laatste wil van de erflater vastgelegd. Het testamentenregister is gevestigd in Den Haag en daar kan men schriftelijk opvragen waar en door welke notaris een testament is opgesteld. U moet daarvoor wel de akte van overlijden met uw aanvraag meesturen. Is er geen laatste wil dan volgt u de wett... Lees meer

nalatenschapsmakelaars in uw regio

Selecteer een provincie en maak kennis met een nalatenschapsmakelaar tijdens een kosteloos kennismakingsgesprek.

Kosteloze kennismaking aanvragen

Uw ervaringen delen?

In moelijke tijden kunnen we veel van elkaar leren. U kunt deze pagina delen via:

Twitter reacties

Denkt u wel eens na over uw nalatenschap?

De NalatenschapsMakelaar is een landelijke organisatie gespecialiseerd in nalatenschapsplanning en afwikkeling.

Meer weten hoe we u verder kunnen helpen?